Wuthering, wuthering heights

Bli medlem i Klubb Wuthering – ett sällskap besatt av Svindlande Höjder.
I Göteborgs gamla slakthusområde samlas ett känslostormande sällskap besatta av 1800-talsromanen Svindlande Höjder. Denna fiktiva, men hängivna, subkultur bjuder in dig att medverka i valfri kostym och inta huvudrollen i 1800-talets dödsromantiska klassiker.
Under kvällen får alla vara den svårutgrundliga Heathcliff, men du kan ångra dig och förgås av förbjuden kärlek som Catherine, eller vara ombesörjande och högt stående tjänare Nelly, du väljer själv. Inga förkunskaper krävs heller för den delen. Vi kommer alla komma ut vindpinade och uppfriskade ur litteraturens mest emblematiska hed.
”Samtiden och romantiken har en hel del gemensamt.”, säger Poste Restantes konstnärliga ledare Linn Hilda Lamberg, ”Det är epoker där människan umgås med en komplicerad bild av sig själv och sina relationer. Är jag offer för förtryck? Utövar jag förtryck? Kan jag både fara illa och göra illa? Och: är kärlek möjlig i en värld av över- och underordning?”

Spelades 23/1- 20/2 på Slakthuset i Göteborg
Spelas 7-30 april på Marieviksvägen 17E, Stockholm. Biljetter: kontrar.se
Medverkande: Eleftheria Gerofoka, Bereket Hailemeriam, Linn Hilda Lamberg, Aurelia Le Huche, Eric Sjögren, Stefan Åkesson, Eliè Iziamo, Ludde Hagberg, Liza Reuter.
Regi: Linn Hilda Lamberg och Stefan Åkesson
Ljuddesign: Eric Sjögren
Producent: Kajsa Antonsson
Regiassistent: Hedvig Jarnryd (praktikant från Stockholms Universitet)
Produktionsassistent: Liza Reuter (praktikant från Kulturverkstan)
Pressfoto: Martina Hoogland Ivanow




Lokalen i Slakthuset i Göteborg är spöklikt dimmig och mörk, och vid premiären av ”Wuthering, wuthering heights” blir jag en deltagare och inte journalist. Klädd i korsettblus med spetsärmar och matchande vit långkjol går jag in i rollen som Cathy i ”Svindlande höjder”. / Cecilia Alstermark Kommunalarbetaren

Föreställningarna av Wuthering, Wuthering Heights i Göteborg genomförs med stöd av Svenska Postkodlotteriets Stiftelse, Statens Kulturråd och HIGAB. Projektet genomförs i samarbete med Göteborgs Stadsteater, Backa teater, Konträr och Ställbergs gruva.
