GISELLE REVISITED

I GISELLE REVISITED återbesöker 35-åriga Aurelia rollen Giselle som hon skulle ha dansat på Operan 1999 som 17årig student. Föreställningen tar avstamp i ögonblicket då Aurelia lägger handen på dörrhandtaget in till skolan, släpper det igen, vänder sig om, åker hem och därmed avslutar en lovande dansarkarriär. I GISELLE REVISITED ställs dokumentärt material mot den ikoniska klassiska baletten Giselles koreografi och dramaturgi. En berättelse om att växa upp, att göra val och att skapa förändring. GISELLE REVISITED är en kärleks- och försoningsakt för alla de som någon gång gjort uppror eller någon gång kommer att göra det. För alla som vågat, för alla som överlevt, för alla som drömmer. GISELLE REVISITED är till dem.

Föreställningen var en 50 min lång rörelsebaserad monolog och vände sig till alla åldrar men särkilt till unga i åldrarna 14-20 år. Den spelades under 2016 i en nedlagd gymnastiksal på Barnängsgatan i Stockholm, som gästspel på Turteatern, på UngaTurs scenkonstfestival PARADISO#8 samt för skolklasser i Nacka kommun.

Av: Berglund&Tidström – rörelsebaserad scenkonst.
Idé och koncept: Aurelia Le Huche och Anne Jonsson
Regi: Anne Jonsson
Dokumentär historia, manus & performer: Aurelia Le Huche
Musik: Tanya Byrne, fritt efter Adolphe Adam
Dramaturg: Tova Gerge
Tekniker: Simon Ahlgren
Scenografiöga: Erika Sjödin
Pressbilder: Jonas Jörneberg
Filmdokumentation: Emie Elg
Affisch: Leo Park
Dokumentärt fotografi: Cristian Hillbom
Medverkande på dokumentärt foto: Kristina Ehrs Dubrowska
Producent: Linnea Hansander
Med stöd av Konstnärsnämnden, Stockholms Stad, Stockholms Läns Landsting, Nacka Kommun, och ABF, i samarbete med CCAP

Den mest modiga och drabbande uppväxtskildringen jag sett. Ett fantastiskt stycke scenkonst. Se den!

” Helt glad och tagen av att ha fått vara med om den här föreställningen. Ni som missa’, jag är säker på att det kommer fler chanser. Det känns oundvikligt.”

”Träffar rakt i hjärtat! ”

”Äntligen fick jag se den, och bli (ännu mer) stärkt i min övertygelse om att det självbiografiska berättandet är det starkaste av allt på scen! !”

” Aurelia Le Huche äger scenen och träffar mig rakt i flickhjärteroten, får mig att rabbla mantran per automatik, spänna mina muskler och mitt vuxna mammahjärta att svämma över.”