VIRGIN SUICIDES

Uppenbarligen doktorn, har ni aldrig varit en trettonårig flicka”. – Cecilia Lisbon, 13.

Med utgångspunkten i frågor kring identitet och existens satte PUMA scenkonst 2011 upp VIRGIN SUICIDES, genom att fritt efter Jeffrey Eugenides roman ”The Virgin Suicides” och med inspiration från Sofia Coppolas film med samma namn tolka berättelsen om fyra systrars mystiska liv och död.

Berättelsen som utspelar sig i en svunnen tid någon gång efter 1950, präglas av kontrasten mellan det tröttsamt alldagliga och det djupt dramatiska, och kan på så sätt sägas representera en ung människas väg in i vuxenlivet.

Cecilia, Lux, Bonnie och Mary Lisbon växer upp i medelklassens perfekta förort tillsammans med sina religiösa föräldrar. En dag tar yngsta systern Cecilia sitt liv genom att hoppa från familjens hustak. Detta blir upptrappningen till en berättelse om hur vilja byts ut till frustration, och livslust till depression. I takt med att de tre kvarstående systrarnas behov av att få utforska världen och sig själva ökar, förminskas deras livsrum tills de slutligen är totalt isolerade. Efter en tid väljer de att gå samma öde som Cecilia till mötes. VIRGIN SUICIDES är en brutal gurleske berättelse om lust, längtan, nyfikenhet och desperation.

Föreställningen gästspelades våren 2011 på moment:teater. Efterföljande workshops hölls på LAVA, Kulturhuset, med skolelever 12-15 år. En reading av delar av materialet hölls också på Radio totalnormal i mars 2011.

På scen:
Magdalena Myde, Elin Skärstrand, Nadja Sjöström, Saskia Oljelund, Christopher Rasimus, Kalle Windén
Röster:
Karolina Hyllner, Hanna Sundén, Simon Steensland

Regi: Aurelia Le Huche och Karolina Hyllner
Manus och dramatisering: Aurelia Le Huche och Karolina Hyllner
Scenografi: Josefin Hinders
Musik: Simon Steensland
Kostym: Aurelia Le Huche
Ljus: Aurelia Le Huche och Snöret Lindén
Projektioner och trailer: Jenny Palén och Annika Aschberg
Projektledning workshops: Mika Oijens
Regiassistent: Linnéa Heinrich
Scenografi& kostymassistent: Erika Sjödin
Föreställningstekniker: Anna Belstock, Erika Sjödin
Illustrationer:Josefin Bergström
Pressbilder: Gustaf Johansson
Producenter: Linnea Hansander och Emilie Löfgren
Med stöd av Stockholms Stad och Studiefrämjandet.