INFO

Foto Anna Dvrnik

Jag är född 1981 i Stockholm och är i grunden utbildad balettdansare på Kgl Svenska balettskolan. Jag har arbetat med scenkonst i hela mitt liv, i vuxna år framförallt inom fria grupper, alltid som frilans. Sedan 2020 är jag även utbildad behandlingsassistent med inriktning beroende och psykisk ohälsa, något jag arbetar med parallellt med mitt konstnärsskap. 

Jag har varit konstnärlig ledare för de fria grupperna PUMA scenkonst (2008-13), Berglund&Tidström – rörelsebaserad scenkonst (2014-16) samt UngaTur (2016-19). Sedan 2012 driver jag produktionsplattformen ANDRA SIDAN.

Jag intresserar mig för det omätbara och det motsägelsefulla i världen. Jag strävar efter att göra konst som har en direkt inverkan på människors känslocentra och skapar hellre fler frågor än formulerar svar. Jag lockas till interdisciplinära konstformer som pushar idén om vad konst kan vara och jag älskar att göra scenkonst för att det är ett jagande av det absoluta nuet. Jag inspireras mycket av musik, film och fotografi och har jobbat med både rörelsebaserad och textbaserad scenkonst. Tematiskt dras jag ofta till politiska och idéhistoriska frågor om makt och etik, men också till filosofiska och sociologiska ämnen såsom ockultism, psykologi och trosfrågor. 

Genom åren har jag (utan inbördes ordning) arbetat som dansare, skådespelare, sångerska, scenograf, kostymör, kostymtekniker, rekvisitör, sufflör, teatertekniker, producent, regiassistent, kommunikatör, regissör och dramatiker i både fria grupper och på institution. De senaste åren har jag fokuserat främst på att driva egna projekt, där jag haft olika funktioner, främst som regissör och/eller performer.

Våren 2017 pratade jag om min scenkonstresa i podden Bakom Ridån.