INFO

Foto Anna Dvrnik

Jag är född 1981 i Stockholm och är i grunden utbildad balettdansare på Kungliga Svenska Balettskolan. Jag har arbetat med scenkonst i hela mitt liv, i vuxna år framförallt inom fria grupper, alltid som frilans. Sedan fem år tillbaka arbetar jag parallellt med mitt konstnärsskap som behandlingsassistent med inriktning på beroende och psykisk ohälsa.

Jag har varit konstnärlig ledare för de fria grupperna PUMA scenkonst (2008-13), Berglund&Tidström – rörelsebaserad scenkonst (2014-16) samt UngaTur (2016-19). Sedan 2012 driver jag plattformen ANDRA SIDAN, en mötesplats för spegling, fortbildning och inspiration för frilansande konstnärer inom olika fält.

Jag intresserar mig för det omätbara och det motsägelsefulla i världen och ställer hellre frågor än formulerar svar. Jag lockas till interdisciplinära konstformer som pushar idén om vad scenkonst kan vara, jag strävar efter att skapa helhetsupplevelser och inspireras mycket av musik, film och fotografi. Jag jobbar med både rörelsebaserad, textbaserad och musikdramatisk scenkonst, ofta med samskapande metoder. Tematiskt dras jag ofta till politiska och idéhistoriska frågor om makt och etik, men också till filosofiska och sociologiska ämnen såsom ockultism, psykologi och trosfrågor. 

Genom åren har jag (utan inbördes ordning) arbetat som dansare, dramatiker, kommunikatör, koreograf, kostymtekniker, kostymör, producent, projektledare, regiassistent, rekvisitör, regissör, scenograf, skådespelare, sufflör, sångerska, teatertekniker och workshopledare i både fria grupper och på institution. De senaste åren har jag fokuserat främst på att driva egna projekt, där jag haft olika funktioner, främst som regissör och/eller performer.

2017 pratade jag om min scenkonstresa i podden Bakom Ridån.
2023 genomförde jag en längre intervju i tidskriften Viva Opera där jag talar om mitt arbete.